Landmeters brengen projectgebied in Houthalen-Helchteren in kaart

Het landmeterskantoor Van Eester voert, in opdracht van De Werkvennootschap, enkele metingen uit in Houthalen-Helchteren. Met die metingen worden de huidige situatie en de positie van bomen, hagen, voorgevels, … zo goed mogelijk in kaart gebracht in de Helzoldstraat, Herebaan, Europarklaan, Kazernelaan en Grote Baan. Die informatie hebben wij nodig om het ontwerp voor de nieuwe Noord-Zuidverbinding in detail uit te werken en een streefbeeld van de Lokale Lus. 

Het project Noord-Zuid Limburg zit momenteel in de uitwerkingsfase. De plannen worden nu verder verfijnd en het projectontwerp krijgt steeds meer vorm. Om dat ontwerp uit te werken is het belangrijk dat het openbare domein zo gedetailleerd mogelijk in kaart gebracht wordt. Daarom gaan landmeters ter plaatse de huidige situatie en zichtbare contouren en obstakels opmeten. Die metingen gebeuren nog tot het einde van het jaar.  

We willen echter benadrukken dat deze opmetingen geen deel uitmaken van het lopende traject rond verwervingen en dus niet betekenen dat jouw perceel tot het projectgebied behoort. De metingen worden ruimer uitgevoerd dan nodig om de nieuwe weg correct landschappelijk te kunnen inpassen en aan te sluiten op de bestaande omgeving. De metingen gebeuren met een klein meettoestel en veroorzaken geen schade. 

Meer weten over de plannen voor de Noord-Zuidverbinding? Klik hier

Heb je vragen over het project of over de landmetingen? Neem dan contact met ons op via 0800 202 49 of info@noordzuidlimburg.be