270 buurtbewoners denken mee over de toekomst van hun wijk

Er wordt hard gewerkt aan de nieuwe Noord-Zuidverbinding. De afgelopen weken dachten maar liefst 270 buurtbewoners na over de toekomst van hun wijk tijdens 6 buurtateliers in Houthalen-Helchteren. Het projectteam gaat nu aan de slag om alle verzamelde input te verwerken. Op donderdag 1 juni, tijdens de cocreatieweek, vindt er een terugkoppelmoment plaats. Hier kan je bekijken hoe de buurtateliers verliepen en vragen stellen aan het projectteam. Op dinsdag 30 mei organiseren we ook een tweede buurtatelier over het masterplan in Helchteren. Meer info over de cocreatieweek vind je via hier. 

Samenwerken tijdens zes sessies  

De nieuwe Noord-Zuidverbinding zal de wijken rond de Grote Baan in Houthalen-Helchteren grondig veranderen. We bespreken daarom met de buurtbewoners hoe hun wijk er in de toekomst kan uitzien. Dat deden we tijdens zes buurtateliers, waarin verschillende thema’s aan bod kwamen. 

In Helchteren dachten we na over Helchteren-Noord en de Kievitwijk, de herinrichting van het centrum van Helchteren en de inpassing van de tunnelmonden. In Houthalen bespraken we de tunnelmonden in Laak en de Herebaan, de zone rond de Vloot en het onderzoek naar de Lokale Lus (Herebaan-Oost, Herebaan-West, Europarklaan, Helzoldstraat en Kazernelaan).  Meer info over de buurtateliers lees je via noordzuidlimburg.be/buurtatelier.

We verzamelden heel wat interessante inzichten en aandachtspunten. Het team gaat nu aan de slag om deze input te verwerken en te onderzoeken.  

Terugkoppeling tijdens cocreatieweek 

Van dinsdag 30 mei tot en met donderdag 1 juni organiseren we een cocreatieweek. Tijdens deze week gaat het projectteam in gesprek met de betrokken bewoners, organisaties en overheden over de plannen van de nieuwe Noord-Zuidverbinding. Op donderdag 1 juni organiseren we een terugkoppelmoment over deze cocreatieweek en de buurtateliers die plaatsvonden in april en mei. Hier vind je meer info over de stand van zaken van het onderzoek en kan je het werkmateriaal bekijken. Het team is ook aanwezig om jouw vragen te beantwoorden.  

Op dinsdag 30 mei organiseren we een vervolg op het buurtatelier over het masterplan Helchteren. Hierin denken we samen na over de herinrichting van het centrum van Helchteren op vlak van wonen, werken, mobiliteit, …  

Inschrijven voor het terugkoppelmoment en het buurtatelier kan via noordzuidlimburg.be/cocreatieweek. Je vindt er ook het volledige programma van de cocreatieweek.