Informatiedag heraanleg Koolmijnlaan-Souwstraat op zondag 20 juni

Het gemeentebestuur van Houthalen-Helchteren zal de Koolmijnlaan en de Souwstraat de volgende jaren heraanleggen en herinrichten. De riolering wordt vernieuwd en beide straten krijgen een volledige facelift. Tijdens workshops, met bewoners, handelaars en horeca-uitbaters, dachten we samen na hoe we de Koolmijnlaan en de Souwstraat in de toekomst graag willen gebruiken. Dat maakte deel uit van een van de winsten van Noord-Zuid Limburg.

Het afgelopen jaar hebben we de Koolmijnlaan en Souwstraat vormgegeven als een plek om ons te verplaatsen, maar ook als een plek om opnieuw te verblijven, te wonen, te werken en te genieten van de natuur. Er is veel werk verricht en er is duidelijk vooruitgang geboekt. De resultaten van al die workshops liggen nu op tafel en zijn  uitgetekend tot één toekomstbeeld.  Dit willen we met jullie bespreken, nu samen met alle belanghebbenden uit de omgeving van de Koolmijnlaan en de Souwstraat.

Wil je graag kennismaken met het toekomstbeeld?  Of heb je nog suggesties of zie je nog nieuwe kansen voor de toekomst? Kom dan zeker even langs. 

We nodigen je uit op zondag 20 juni. Tussen 11 uur en 17 uur  organiseren we buiten een creatief en corona-safe gesprek op de hoek van de Koolmijnlaan en de Brelaarstraat (ter hoogte van de Kerklaan). Je moet op voorhand  geen seintje geven, een inschrijving is niet nodig.  Loop op zondag 20 juni vrijblijvend even eens langs en neem deel aan de gesprekken of reserveer voor jouw bubbel ter plaatse een tijdsblok van 15 minuten.

Afspraken maatregelen voor je bezoek op 20 juni:

  1. Je draagt tijdens het bezoek een mondmasker;

  2. Je kan onmiddellijk aan de informatietafel plaatsnemen of,

  3. Je kan een tijdsblok ter plaatse reserveren van 15 minuten per bubbel;

  4. Handgels zijn aanwezig op de locatie;

  5. Iedereen moet de afstand van 1.5 meter respecteren;

  6. Bij regenweer zullen we deze ontmoeting helaas moeten uitstellen