Openbaar onderzoek fietsbrug Helchteren-Noord vrijdag van start

Van vrijdag 16 april tot en met zaterdag 15 mei 2021 loopt een openbaar onderzoek over de plannen voor de fietsbrug in Houthalen-Helchteren. Bezwaren indienen kan in die periode via www.houthalen-helchteren.be/bekendmakingen. De brug komt er als snelle ingreep binnen het complex project van de Noord-Zuidverbinding (N74) en zal in Helchteren-Noord de fietssnelweg F74 volgen. Vandaag moeten fietsers en voetgangers daar de Grote Baan oversteken, wat gevaarlijke situaties kan opleveren. De werken aan de fietsbrug starten na de zomer.

De fietssnelweg F74 kruist de Grote Baan (N715) in Helchteren-Noord. Een fietsbrug op die plek zal de veiligheid en het comfort van de fietssnelweg verhogen. Het is één van de 'winsten' van het complex project Noord-Zuidverbinding Limburg die versneld uitgevoerd zullen worden in afwachting van een duurzame oplossing voor de Noord-Zuidverbinding. De werken zullen na de zomer starten.

In 2020 werden interviews en een enquête georganiseerd zodat omwonenden en andere betrokkenen konden meedenken over de toekomstige fietsbrug. Het ontwerp van de nieuwe  brug wordt zoveel mogelijk geïntegreerd in het landschap. Naast een veilige oversteek van de Grote Baan, voorziet het projectteam ook een nieuwe ontmoetingsplek. Hier kan je uitrusten, genieten van de omgeving of op een comfortabele manier op de bus wachten.

Klik op de video om te bekijken.

Bekijk de andere winsten op www.noordzuidlimburg.be/winsten.